Despre Centru Parteneri Calendar Evenimente Presa Download Contact Anunturi
Pentru informatii detaliate despre celelalte
programe cofinantate de Uniunea
Europeana, va invitam sa vizitati site-ul 
www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in
mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
 
     Newsletter
     aboneaza-te la noutati
    Aboneaza-te la Newsletterul PROEDIT si
    afla tot ce-i nou in domeniul editorial
 
  Te afli aici: Parteneri  
Parteneri
Uniunea Editorilor din Romania (UER)
Uniunea Editorilor din Romania reprezinta cea mai importanta organizatie patronala si profesionala a editorilor din Romania, ce desfasoara numeroase programe in domeniul educational si in cel cultural si care reprezinta interesele angajatilor din sectorul editorial, urmarind derularea unor programe si actiuni in interesul membrilor, cresterea rolului si fortei organizatorice, dezvoltarea de relatii publice si de parteneriate, gestiunea eficienta a fondurilor si a resurselor. Organizatia reuneste importanti editori si difuzori de cultura scrisa, care produc si comercializeaza carte scolara preuniversitara si universitara, literatura romana si universala, carte pentru copii, lucrari destinate orizontului educational si cultural, carte de invatatura adresata tuturor varstelor. Prin demersurile facute de organizatie, Romania a devenit membru al celui mai important organism international in domeniul cartii pentru copii si tineret, succes ce ii confera organizatiei dreptul de a reprezenta Romania la cele mai importante targuri si saloane internationale de carte de profil. In ultimii ani, organizatia a cunoscut o crestere importanta din punct de vedere cantitativ si calitativ. Numarul membrilor a crescut semnificativ, organizatia urmand sa primeasca confirmarea impusa de statut si pentru alte edituri. In prezent, organizatia numara peste 50 de membri din toata tara, avand o buna acoperire nationala. Membrii organizatiei sunt reprezentati de edituri de prestigiu, acestea detinand peste 80% din piata cartii scolare din Romania.

Solicitantul, ca partener principal, are rolul implementarii si coordonarii proiectului.

Asociatia Editorilor din Romania (AER)
Asociatia Editorilor din Romania este una dintre cele mai importante asociatii profesionale si patronale ale editorilor din Romania, avand reprezentativitate la nivel national. AER reuneste editori din toate domeniile de interes cultural, in prezent avand 58 de membri si 2 membri afiliati in toata tara. In 2010 fondeaza, impreuna cu UER Federatia Editorilor din Romania, afiliata un an mai tarziu la Federatia Editorilor din Europa. Prin membrii sai (dintre care unii foarte cunoscuti: Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Nemira, RAO, Paralela 45 etc), AER are putere de diseminare la nivelul proiectului. Fiind un organism care se confrunta direct cu problemele existente in sectorul editorial si in domeniile de activitate adiacente, organizatia a urmarit prin programele sale permanenta imbunatatire a calitatii personalului din industria cartii, sprijinind formarea profesionala specifica a acestuia prin organizarea de numeroase sesiuni de workshop-uri, seminarii, unele organizate in parteneriat cu Asociatia Editorilor si Difuzorilor din Germania, altele, mai recent, cu ocazia desfasurarii Bookfest (Salon pe care AER il organizeaza inca din 2006 in Bucuresti, ocupandu-se si de editiile locale). La aceste evenimente au participat specialisti din Romania si din Uniunea Europeana sprijinind astfel schimbul de idei si experienta intre angajatii din entitatile private si publice din domeniul cultural romanesc si cei din tari ale UE.

In cadrul proiectului, partenerul va participa prin experti din sectorul editorial la activitati ca:
  • organizarea sesiunilor de lucru si a conferintelor specialistilor din sectorul editorial;
  • organizarea schimburilor de experienta in strainatate pentru invatarea unor metode noi de lucru si adaptabilitatea la modelele de buna practica europene (cursuri de specializare si perfectionare).
Prin structura parteneriatului creat, PRO-EDIT contribuie la realizarea obiectivelor cererii de propuneri de proiecte nr. 81 "Competente pentru competitivitate" – dezvoltarea resurselor umane din sectorul editorial, prin participarea la programe de formare profesionala specifica acestui domeniu.
     INSCRIERE CURSURI
     formular
 
> ACHIZITII
> ARHIVA
    2013
    2012
    2011
    2010
 
 
 
 
 
 
 
   
Despre proiect  |  Parteneri  |  Calendar Evenimente  |  Contact Implementare: Editsoft.ro | Layout design: Alex Novac
Copyright © 2014 UER - Toate drepturile rezervate.