Despre Centru Parteneri Calendar Evenimente Presa Download Contact Anunturi
Pentru informatii detaliate despre celelalte
programe cofinantate de Uniunea
Europeana, va invitam sa vizitati site-ul 
www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in
mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
 
     Newsletter
     aboneaza-te la noutati
    Aboneaza-te la Newsletterul PROEDIT si
    afla tot ce-i nou in domeniul editorial
 
  Te afli aici: Evenimente  
6-7 iulie, Curs "Redactare"
In perioada 6-7 iulie 2012, Asociatia Uniunea Editorilor din Romania a organizat la Sinaia, Hotel Mara, Cursul de redactare. Program de formare pentru editori.
Obiectivele cursului:
  • sa explice atributiile redactorului dintr-un departament educational;
  • sa evalueze secvente dintr-un manual si rolul unor auxiliare diferite;
  • sa manifeste interes pentru realizarea unor produse de calitate (manuale, auxiliare, carti pentru copii/ adolescenti);
  • sa realizeze un proiect educational.
Metode aplicate: prezentare interactiva, activitati pe grupe, exercitii individuale.

Lectori invitati:
Dorina-Florentina Samihaian - lector universitar dr. la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Litere, unde este titular al cursului de didactica a limbii si literaturii romane pentru programul de licenta. Realizeaza atelierul Editarea manualelor si a altor resurse educationale in cadrul masteratului de Tehnici si practici de editare. De asemenea, este conceptor de curriculum pentru disciplina limba si literatura romana (din 1994) si coordonator al grupurilor de lucru.
Coautor de manuale de limba si literatura romana (pentru toate clasele de gimnaziu si de liceu) si de alte materiale instructionale (ghiduri, caiete de lucru pentru elevi etc.)

Mircea Vasilescu - Conferentiar universitar dr., Universitatea Bucuresti, Facultatea de Litere, la catedra de Istoria literaturii romane. Redactor-sef al revistei Dilema veche. Din ianuarie 2012 este presedintele Fundatiei Soros Romania. Eseist, critic, istoric literar, jurnalist si traducator. Intre 1994 - 1997 a fost lector de limba si literatura romana la Universitatea La Sapienza din Roma. Este coautor al manualului Limba romana, clasa a VI-a. A publicat volumele: Mass comedia. Situa?ii si moravuri ale presei de tranzi?ie ( 2001), Iubite cetitoriule. Lectura, public si comunicare in cultura romana veche ( 2001), Europa dumitale. Dus - intors intre noi si ei (2007).
Initiator si coordonator al programului de master "Teoria si practica editarii" din cadrul Universitatii Bucuresti.


Scriu aceste randuri de multumire catre Echipa ProEdit pentru ca am avut un weekend in care am intalnit oameni pregatiti, de la care am invatat lucruri care ma interesau. Va felicit pentru seriozitate si pentru faptul ca pregatirea profesionala pe care o promoveaza proiectul e REALA! Lectorii - profesionisti si placuti, organizatorii foarte vii!
Felicitari ECHIPEI PROEDIT!
Va multumim!

Florina Zaharia
Centrul Cultural Dunarea de Jos


Multumesc echipei PROEDIT in nume personal, dar si indirect, in numele institutiei, pentru evenimentul creat, bazat pe profesionalism si competitivitate. Va multumim pentru frumoasele momente derulate, legaturile create ad-hoc si spiritul cultural indus pe parcursul intregii reuniuni. Asteptam derularea altor activitati de profil.
Mirela Costache
Universitatea DANUBIUS Galati
Galerie Foto

     INSCRIERE CURSURI
     formular
 
> ACHIZITII
> ARHIVA
    2013
    2012
    2011
    2010
 
 
 
 
 
 
 
   
Despre proiect  |  Parteneri  |  Calendar Evenimente  |  Contact Implementare: Editsoft.ro | Layout design: Alex Novac
Copyright © 2014 UER - Toate drepturile rezervate.