Despre Centru Parteneri Calendar Evenimente Presa Download Contact Anunturi
Pentru informatii detaliate despre celelalte
programe cofinantate de Uniunea
Europeana, va invitam sa vizitati site-ul 
www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in
mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
 
     Newsletter
     aboneaza-te la noutati
    Aboneaza-te la Newsletterul PROEDIT si
    afla tot ce-i nou in domeniul editorial
 
  Te afli aici: Evenimente  
8-9 iunie, Curs "Teoria si practica redactarii si editarii cartilor"
In perioada 8-9 iunie 2012, Asociatia Uniunea Editorilor din Romania a organizat la Sinaia, Hotel Mara, Cursul "Teoria si practica redactarii si editarii cartilor".

Lectori invitati:
Liviu Papadima - Doctor in filologie, profesor universitar, decan al Facultatii de Litere si prorector al Universitatii Bucuresti, eseist, prozator. Absolvent al Facultatii de Litere din Bucuresti, specialitatea romana-engleza, cu diploma de merit, in 1981. Studii postuniversitare si stadii de cercetare in Romania si in strainatate. Activitate desfasurata in principal in domeniul educational si publicistic. Din 1997 expert curricular in cadrul Consiliului National de Curriculum, promotor al reformei programelor pentru limba si literatura romana in liceu. A publicat volume individuale de studii literare, beletristica, 50 de studii de specialitate si eseuri in periodice si in volume colective editate in tara si peste hotare.

Ioana Parvulescu - Conferentiar universitar dr., Universitatea Bucuresti, Facultatea de Litere, eseist, publicist, critic literar. Absolventa a Facultatii de Litere din Bucuresti, specialitatea romana-franceza. In 1993 a devenit redactor la revista Romania literara, unde a publicat saptamanal, timp de 18 ani. A initiat si a coordonat timp de aproape 10 ani colectia "Cartea de pe noptiera" a Editurii Humanitas. A publicat numeroase eseuri, lucrari despre literatura si despre actualitatea imediata, traduceri din franceza si germana, antologii. Pasionata cititoare de documente de tip jurnal, memorii, scrisori si ziare din care reface lumi pierdute, a scris mai multe carti, reeditate de mai multe ori, intre care Intoarcere in Bucurestiul interbelic (2003), In intimitatea secolului 19 (2005), Cartea intrebarilor (2010). Este de remarcat si preocuparea autoarei pentru Caragiale, care s-a concretizat in doua eseuri: In Tara Miticilor. De 7 ori Caragiale (2008) si Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale (2011). Romanul Viata incepe vineri (2009) a aparut in 2011 si in traducere suedeza. Coordoneaza masteratul de Teoria si practica editarii din cadrul Universitatii Bucuresti.

Cursul a fost foarte informativ, antrenant si amuzant.
Va multumesc pentru oportunitatea de a cunoaste oameni draguti, amabili si binevoitori, atat echipa dvs ProEdit cat si colegii nostri de breasla.
Daniela Monica Robu
Universitatea Danubius Galati


Am fost multumit de nivelul cursurilor, al informatiilor transmise, de nivelul foarte bun al organizarii si de entuziasmul ?i implicarea tuturor, fie organizatori, fie profesori, fie participanti (colegi de breasla). Doresc sa particip si la alte cursuri organizate de "Proedit".
Lucian Sacrieru-Dragomir
Editura Doxologia
Galerie Foto

     INSCRIERE CURSURI
     formular
 
> ACHIZITII
> ARHIVA
    2013
    2012
    2011
    2010
 
 
 
 
 
 
 
   
Despre proiect  |  Parteneri  |  Calendar Evenimente  |  Contact Implementare: Editsoft.ro | Layout design: Alex Novac
Copyright © 2014 UER - Toate drepturile rezervate.