Despre Centru Parteneri Calendar Evenimente Presa Download Contact Anunturi
Pentru informatii detaliate despre celelalte
programe cofinantate de Uniunea
Europeana, va invitam sa vizitati site-ul 
www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in
mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
 
     Newsletter
     aboneaza-te la noutati
    Aboneaza-te la Newsletterul PROEDIT si
    afla tot ce-i nou in domeniul editorial
 
  Te afli aici: Evenimente  
24-25 februarie, Bucuresti
Curs `Elaborarea, editarea si evaluarea manualelor: tendinte si noi tehnologii`
In perioada 24-25 februarie, Uniunea Editorilor din Romania, a organizat la Bucuresti, cursul: Elaborarea, editarea si evaluarea manualelor scolare: tendinte si noi tehnologii.

Cursul a avut un caracter practic si a tratat aspecte legate de: criteriile relevante pentru evaluarea manualelor de limba romana; etapele de elaborare a unui manual scolar: faza de studii, faza de conceptie si de realizare editoriala, faza de difuzare/distributie; evolutiile profesionale in legatura cu dezvoltarea manualelor digitale; trecerea la noile resurse de invatare (interactive whiteboards, spatii digitale de lucru, E-manuale etc.); tendinte si inovatii in domeniul manualelor scolare; noile tehnologii - exemple de manuale digitale.

Lectori invitati:
Yun Sun Limet are titlul de doctor in literatura franceza. A tinut cursuri la Universitatea Catolica din Louvain si Universite Paris 8. A lucrat timp de 5 ani ca editor pentru Editions Fayard, iar in prezent este editor pentru Editions Nathan si, din 2009 redactor sef al publicatiilor pedagogice ale aceleiasi edituri. A publicat o serie de manuale scolare si cateva romane.

Dorina-Florentina Samihaian este lector universitar dr., Universitatea Bucuresti, Facultatea de Litere, unde este titular al cursului de didactica a limbii si literaturii romane pentru programul de licenta; realizeaza atelierului Editarea manualelor si a altor resurse educationale in cadrul masteratului de Tehnici si practici de editare. De asemenea, este conceptor de curriculum pentru disciplina limba si literatura romana si coordonator al grupurilor de lucru. Coautor de manuale de limba si literatura romana si de alte materiale instructionale.
Galerie Foto

     INSCRIERE CURSURI
     formular
 
> ACHIZITII
> ARHIVA
    2013
    2012
    2011
    2010
 
 
 
 
 
 
 
   
Despre proiect  |  Parteneri  |  Calendar Evenimente  |  Contact Implementare: Editsoft.ro | Layout design: Alex Novac
Copyright © 2014 UER - Toate drepturile rezervate.