Despre Centru Parteneri Calendar Evenimente Presa Download Contact Anunturi
Pentru informatii detaliate despre celelalte
programe cofinantate de Uniunea
Europeana, va invitam sa vizitati site-ul 
www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in
mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
 
     Newsletter
     aboneaza-te la noutati
    Aboneaza-te la Newsletterul PROEDIT si
    afla tot ce-i nou in domeniul editorial
 
  Te afli aici: Evenimente  
3 - 4 noiembrie 2011, Bucuresti
Conferinta : E-books
In perioada 3-4 noiembrie, Asociatia Uniunea Editorilor din Romania a organizat la Bucuresti conferinta intitulata Revolutia e-book: provocari si perspective.
Tematica abordata: piata de carte digitala in contextul european; viitorul cartilor tiparite si electronice; piata globala de carte digitala - conditii actuale si perspective; cartea digitala de la A la Z; organizarea si fluxul de lucru intr-o editura care produce carti electronice; strategii de marketing pentru cartile digitale.

Lectori:
Prezentarile au fost sustinute de:

Miha Kovac - editor la Mladinska knjiga si profesor la Departmentul Biblioteci, Stiinta informatiei si studii de carte al Universitatii din Ljubljana, Slovenia.
In 1985, a devenit redactor-sef la Mladina, singurul saptamanal de opozitie din Slovenia socialista (pe atunci parte din Yugoslavia). Dupa 1988 a intrat in lumea editarii de carte, lucrand ca director editorial in cele mai mari edituri slovene, DZS si Mladinska knjiga. In 2000 a inceput sa predea la Departmentul Biblioteci, Stiinta Informatiei si Studii de carte al Facultatii de Arte, Universitatea din Ljubljana. A fost consultant pentru editorii de manuale din Slovenia, Serbia and Montenegro si a participat in calitate de specialist pe manuale la Misiunea Bancii Mondiale din Georgia (fosta Uniune Sovietica). Intre 2005 - 2009 a editat editia slovena a revistei National Geographic. Intre 1990 si 2004 a publicat in cotidiene si saptamanale mai mult de 500 de articole asupra vietii politice si culturale din Slovenia. In august 2009, s-a intors la editura Mladinska knjiga si continua sa tina cursuri la Universitatea din Ljubljana.
Este autorul a patru carti despre istoria cartii si editarea de carte. Autor al cartii Never Mind the Web. Here Comes the Book , Chandos, 2008. La Mladinska knjiga, se ocupa de dezvoltarea infrastructurii e-publishing.

Angus Phillips - Director al Centrului International pentru studii editoriale, Universitatea Oxford Brookes
Este un reputat academician si autor in domeniul studiilor si activitatii editoriale. Master in filosofie, politica si economie la Universitatea Oxford, MBA la Warwick Business School. Intre 1983 si 1999 a activat la Oxford University Press, unde a ocupat o multitudine de functii pana la cea de redactor-sef. Din anul 2000 a devenit consultant editorial specializat in proiecte de strategie si cercetare, management, pregatire editoriala si de marketing. In 2001 a devenit lector la Universitatea Oxford Brookes iar din 2006 ocupa functia de director al Centrului international pentru studii editoriale, unul dintre cele mai prestigioase centre ale lumii de educatie in domeniul editorial.
A condus proiecte internationale de master in domeniul editorial la universitati din Franta, Germania, Slovenia si Moscova. A publicat numeroase articole in reviste de specialitate.
Este co-autor al volumelor Inside Book Publishing, Routledge, 2008, The Future of the Book in the Digital Age, Chandos, 2006, The Future of the Academic Journal, Chandos, 2009.

Rudiger Wischenbart - Consultant pe probleme de industria cartii, literatura, media si comunicare.
A absolvit Facultatea de limba si literatura germana si franceza din cadrul Universitatii din Graz, Austria, iar in 1983 a obtinut titlul de doctor. A fost jurnalist la radio, in presa tiparita si online. Din 1987 preda la Universitatea din Viena si sustine conferinte la universitati din Germania, Franta, Marea Britanie, SUA si Japonia. Intre 1998 si 2001 a fost Director de comunicare in cadrul Frankfurt Book fair.
Este consultant si expert pentru UNESCO, Comisia Europeana, Rights.com, BookExpo America, Publishers Weekly etc.
In 2008, la solicitarea UNESCO si IPA (International Publishers Association) a desfasurat un proiect international referitor la statistica pietelor de carte. A organizat pentru BookExpo America o conferinta dedicata pietei editoriale din China.
Din 2006 se ocupa de o retea internationala a celor mai importante reviste din domeniul editorial, printre care Publishers Weekly, The Bookseller, Livres Hebdo, Buchreport etc.
A scris mai multe carti despre Europa Centrala si de Sud-est, intre care: Karpaten, die dunkle Seite Europas, 1992 si Canettis Angst ,1994.

Radu Apostoae - Managing Partner Bookbyte Licentiat al Universitatii Politehnica Bucuresti - Facultatea de Automatica si Calculatoare si al Academiei Economice - Master of Bussiness Administration. Din 2006 lucreaza in cadrul Misys Financial Systems - o companie de IT care activeaza in domeniul bancar, acumuland o experienta bogata in dezvoltarea de software. A coordonat implementarea a numeroase proiecte software in Risk Management si Back Office pentru banci de investitii din Europa si America de Nord.
In 2010 fondeaza Bookbyte.ro - una dintre primele librarii online de ebooks din Romania care ofera o solutie completa de distributie si protectie a cartilor electronice prin Adobe DRM. Alaturi de Bookbyte.ro sprijina editurile in demersul de adoptie al formatului digital prin serviciile oferite.

Paul BALOGH - Manager al diviziei online a librariilor Humanitas si Director al Humanitas Digital.
Licentiat in filozofie al Universitatii din Bucuresti si doctorand pe tema tehnicii si nihilismului vazute de Martin Heidegger. In 2006 a fondat o editura de nisa (academica, in limbi straine, pentru un public international)- Zeta Books. De la inceputul anului 2009 este Manager al diviziei online a librariilor Humanitas, iar din decembrie 2010 director al Humanitas Digital, care exploreaza productia si business-ul de ebook-uri si aplicatii mobile. Are, de asemenea, o experienta de cativa ani in webdesign, programare si tehnologii web.

Daniel Marinescu Persu - director general IME Romania Absolvent al Facultatii de Matematica - Universitatea Bucuresti, a lucrat ca inginer de sistem la Biblioteca Nationala a Romaniei iar ultimii 20 ani au fost dedicati realizarii de sisteme informatice integrate destinate bibliotecilor in cadrul companiei de profil: IME Romania.
Manager pentru proiecte nationale si internationale de profil : Programul de Automatizare si Dezvoltare a Serviciilor in Bibliotecile Publice, Utilizarea cartii virtuale in procesul de e-learning, Referinte europene - EUREF, Catalog Colectiv National al Bibliotecilor Publice din Romania si Biblioteca Digitala etc. Manager al retelei de distributie a produselor IME in Asia (China, Taiwan, Hong Kong, Singapore).
Este autorul unor manuale informatice de success intre care PC Manual - best seller la Editura Teora.

Vlad Puescu - Digital Content Project Manager Libraria online Elefant.ro
A studiat filosofia la Universitatea din Bucuresti si la Universite de Bourgogne, Dijon, Franta. Si-a sustinut licenta in filosofie cu o lucrare despre fenomenologia artei in opera filosofului francez Maurice Merleau-Ponty. A urmat cursurile masterului interdisciplinar in "Practica si teoria imaginii" organizat de CESI (Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii) patronat de Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu". A coordonat alaturi de Leo Stan volumul Filozofie si dualism, Zeta Books, Bucuresti, 2009. A activat timp de 3 ani in cadrul editurii Nemira, mai intai ca asistent pe drepturi de autor. In anul 2009 a initiat si coordonat proiectul de carte electronica al editurii Nemira. De la sfarsitul anului 2010 este manager de proiect in cadrul librariei online Elefant.ro, unde se ocupa de sectiunea de produse digitale.

Numarul participanti:50.
Galerie Foto

     INSCRIERE CURSURI
     formular
 
> ACHIZITII
> ARHIVA
    2013
    2012
    2011
    2010
 
 
 
 
 
 
 
   
Despre proiect  |  Parteneri  |  Calendar Evenimente  |  Contact Implementare: Editsoft.ro | Layout design: Alex Novac
Copyright © 2014 UER - Toate drepturile rezervate.